Droomwens…

Een plek met een bijzondere bestemming

Tientallen jaren geleden was er een echtpaar met een roeping, een wens, een droom. Een christelijke camping beginnen aan de rand van de Veluwe. Een bijzondere plek voor gezinnen om uit te rusten, plezier te maken, vriendschappen aan te gaan en in de ontspanning God te mogen ontmoeten.

God beloofde hen; Ik zal jullie helpen om een plek te vinden waar jullie deze droom kunnen verwezenlijken. Toen dat stukje land op bijzondere wijze werd gevonden, was er natuurlijk maar één toepasselijke naam; het Beloofde Land. Hele volksstammen kwamen overal vandaan om in deze bosrijke omgeving hun vakantie te vieren. Én de gasten kwamen graag weer terug. Al snel ontstonden wachtrijen om te kunnen boeken. De camping breidde uit en werd een park met stacaravans, blokhutten en kampeervelden.

In 2017 kochten Rein en Henrieke van Woerden de camping om deze ook als christelijke camping voort te kunnen zetten. Faciliteiten werden uitgebreid en er werd flink geïnvesteerd in infrastructuur en nieuwe accommodaties. Dit was ook een mooi moment om na te denken over de identiteit van het park. Het Beloofde Land is een vier sterren christelijke familiecamping aan de rand van de Veluwe in het toeristische Voorthuizen.

Zoals gezegd wordt de camping geleid door Rein en Henrieke. Ze hebben twee kinderen Sarah-Maria en Naomi en een campinghond; Rocky. Gelukkig hoeven ze niet alles zelf te doen, maar delen ze hun taken met het kernteam. Aan de receptie zijn dit Luuk en Willeke en als beheerder Jeroen de man die altijd rustig blijft. Twee andere vaste gezichten op de camping zijn Alfred, de loodgieter (die nog veel meer kan) en Hilda onze boekhoudster. Mocht je nog vragen hebben over het ontstaan van de camping of over onze identiteit, twijfel dan niet om ons te bevragen.


ons kernteam

Hier is het verzorgd, ben je vrij, voel je je veilig, zijn de mensen vriendelijk en ervaar je de verbinding.


Als je wilt weten wat de camping nou zo christelijk maakt dan hopen wij dat je dit kunt merken aan de liefdevolle manier hoe we met elkaar omgaan. Daarnaast nemen we veel onderdelen in ons activiteitenprogramma op die je op een seculiere camping niet snel zult tegenkomen, zoals een worshipavond of het dagelijks woord, een korte dagopening. Ook zingen de kinderen tijdens de kidsclub o.a. liedjes over de Heere Jezus en leren ze over bijbelse normen en waarden.

De jeugd kan lekker rondhangen in de jeugdkelder, maar ook voor hen zijn er activiteiten die gerelateerd zijn aan het geloof en worden samen met de jeugdleider onderwerpen besproken die serieus de diepte ingaan. Maar een potje voetbal blijft gewoon een potje voetbal, al zul je bij een gemiste penalty zelden iemand horen vloeken. Verder zijn de horeca en de receptie op zondag gesloten. Het zwembad is wel open. We verkopen geen alcohol, al heeft dat niet heel veel met onze geloofsovertuiging te maken. Een wijntje drinken bij je eigen caravan of tent is uiteraard gewoon toegestaan.